Wat is crowdfunding?

Wil je als ondernemer blijven groeien, dan moet je kunnen investeren. Voor het MKB is dit echter niet eenvoudig. De bank verstrekt niet graag meer met kleine leningen en geeft daardoor vaak ‘niet thuis’. Zo wordt groeien stilstaan. En stilstand betekent achteruitgang.

Letterlijk vertaald: de massa financiert. Crowdfunding is een vorm van cofinancieren. Kleine en grotere geldgevers – investeerders – brengen samen het benodigde kapitaal bij elkaar. Als tegenprestatie krijgen de investeerders een financiële beloning. Dit kunnen aandelen of obligaties zijn. Bij Aygodutch is dit in de vorm van terugbetaling met rente.

Aygodutch brengt vraag en aanbod samen. De ondernemer wil investeren in zijn project of onderneming en schrijft hiervoor een plan. De investeerder biedt de financiële middelen aan het bedrijf of project waar hij toekomst in ziet.

Voor wie is crowdfunding?

Voor u, jou en mij. Particulier of ondernemer, iedereen kan investeren in bedrijven of veelbelovende projecten. Vooral voor het MKB is crowdfunding interessant. Deze ondernemers maken immers moeilijke tijden door nu banken weinig welwillend zijn als geldverstrekker. Daarom richt Aygodutch zich op de groei van het MKB.

What’s in it for me?

Wil je investeren? Dan is onze crowdfunding een duurzame manier om de groei van het MKB – en daarmee de economische groei – te stimuleren. Jij investeert en krijgt daar financieel rendement voor terug. Lees hier hoe je een campagne kunt ondersteunen.

Ben je ondernemer in het MKB en wil je groeien of nieuwe initiatieven ontwikkelen? Dan kan Aygodutch je verbinden aan de juiste investeerder. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat.